Vores historie

Morzybitten udspringer fra en herreklub med samme navn. Klubben blev stiftet som forening i 2006 og havde som mål at bringe medlemmerne ud i de europæiske storbyer for at udforske bryggeri og pub kulturen.

Navnet "Morzybitten" blev skabt ved en brainstorming i hyggelige omgivelser på Nørrebro Bryghus, hvor herreklubben til syvende og sidst blev inspireret af pubben A LA MORT SUBITE (Den pludselige død). Baggrunden var at en af foreningens første ture gik til Bruxelles i Belgien, hvor denne gamle hæderkronede pub ligger.

I 2008 startede vi et lille bryggeri med Morzybitten på etiketterne. Vi fik relativt hurtigt brygget noget godt øl, som blev godt modtaget flere steder rundt om i det østjyske, og vi fik hurtigt en håndfuld salgsaftaler på plads. Bryggeridelen toppede, da vi lavede en aftale med Pretty Maids om at brygge deres egen øl, som skulle frigives til udgivelsen af albummet “Pandemonium” i 2010, og brygget blev opkaldt efter et af pladens numre “Little Drops Of Heaven”. 

Brygningen af Pretty Maids øllet, blev desværre også det lille bryggeri’s skæbne, da medlemmerne gik kolde i fuldtids,- og bijobs og måtte sande at brandet og salget var blevet større end bryggeriet var gearet til. 

Siden er der ikke kommet så meget som en lille dråbe ud fra bryggeriet, og alt udstyr er for længst afhændet. Nu får brandet et nyt liv i form af et atmosfærisk udskænkningssted, som bringer respekten for bryggeri- og pub kulturen med sig.