Heaven’s Door Whiskey
Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel’s Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey. Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.
Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey
USA 42%
Modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år. Dette giver en utrolig fyldig, blød og lang smag som leder tankerne hen på vanilje, nybagt brød og flødekaramel. Kun ca. fem procent af den bourbon som findes på markedet kommer fra Tennessee, hvilket gør Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey til en af de mere usædvanlige bourbons. For at må kalde sig for ’straight bourbon whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % majs og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er dog modnet i minimum seks år og indeholder 70 % majs. Derudover holder den et meget højt indhold af rug, hvilket skaber en enestående balance mellem den sødmefulde majs og den krydrede rug. Whiskey fra Tennessee gennemgår ofte en særlig proces som omtales som the Lincoln County Process. I bund og grund er dette en filtreringsmetode hvor whiskeyen, inden den overføres til tønderne for modning, løber igennem et tykt lag af små forkullet egetræsstykker. Denne produktionsproces er kendt for at forme en blød, let og sødmefuld whiskeytype, men med et enestående højt indhold af rug, udsættes Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey ikke for the Lincoln County Process, hvilket tillader den naturlige, krydrede smag fra rugen, at træde frem i smagsprofilen.
Heaven’s Door Straight Rye Whiskey
USA 43%
Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år, hvorefter den er blevet modnet i yderligere seks måneder på franske ´cigar’-egetræsfade. ’Cigar’ referer til formen på denne særlige tøndetype, som med sin aflange profil tillader en større kontakt mellem whiskey og egetræ. Dette giver i sidste ende større ekstrahering fra tønden, og dermed en hurtigere og mere intens smagsprofil.For at må kalde sig for ’straight rye whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % rug og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er dog modnet i minimum seks og et halvt år. Whiskeyen består desuden af et yderst højt indhold af rug. Vi har at gøre med en tilgængelig rye-whiskey med masser af fylde og kompleksitet samt en smag af orangeskal, koriander, karamel og krydderier.
Gouden Carolus Single Malt Sherry Cask
Belgien 40%
Denne Single Malt Sherry Oak er et enestående smagsudtryk fra Het Ankers Molenberg Distillery. Ligesom den prisvindende Goude Carolus Single Malt Whisky, destilleres den ved hjælp af bryggen fra Gouden Carolus Tripel øllen. Efter en modning af denne whisky, er denne lagret på sherry tønder, fremstillet af 100 % amerikansk eg. Resultatet: Intens, frugtagtig whisky med strejf af moden frugt, vanilje og mørk chokolade.
Gouden Carolus Single Malt
Belgien 40%
En raffineret whisky der er destilleret af bryggen fra en Gouden Carolus Triple. Denne whisky, lavet af maltet byg, tilbyder en unik smagsoplevelse gennem den omhyggelige pot still destillation. Single Malt whiskyen bliver efterfølgende lagret på Klassiske Bourbon tønder. Dernæst hældes whiskyen på Het Ankers øltønder. Resultatet er en Whisky med en fuld krop og afbalanceret smag. I whiskyen fornemmer man en dejlig frugtig aroma, der pænt suppleres med noter af træ og vanilje.