Søg
Menu
Mandag 01. juni 12:00 - tirsdag 30. juni 12:00

Som noget nyt præsenterer Morzybitten "Månedens Bryghus". Vi vil fremover med jævne mellemrum promoverer forskellige bryggerier med deres historier og forskellige bryg, og ligger ud med GRAUBALLE BRYGHUS der ligger i Silkeborg. Derfor vil vi i juni have et udvidet sortiment af Grauballe Bryg på hylderne, samt en Grauballe Bryg på fad.

Grauballe Bryghus blev tilbage i 2002 etableret af ægteparret William Frank og Else Birk som begge havde uddannelser indenfor fødevareindustrien, William Frank blev uddannet brygmester tilbage i 1972. Det hele startede i en længe på deres gård, som ligger tæt på Grauballe manden, deraf navnet, og var et af Danmarks første mikrobryggerier. I efteråret 2002 lancerede de deres første øl, MØRK MOSEBRYG, en Scottish Ale på 5,6%.

Bryghuset har vundet flere priser, bl.a. med Honey Gold som”Bedste bryllups øl 2004” ved øl festivalen i København. Derved blev Honey Gold serveret til Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks bryllup samme år.

Bryghuset voksede og flyttede derfor i 2013 til større lokaler. William og Else blev nogle år efter købt ud af et, på det tidspunkt, skrantende bryggeri. Inden da blev Flemming Lindgaard i 2013 tilbudt job som brygger af William Frank, og takkede ja efter et par år på Vejle Bryghus.
Flemming tog diplombrygger uddannelsen i 2007 og er kendt i Horsens kredse, bl.a. fra tiden som brygger på Bryghus Horsens, som grundet den økonomiske krise og uoverensstemmelser i ledelsen, desværre gik konkurs i efteråret 2009.

Gauballe Bryghus laver stadigt rigtigt håndværksbryg, uden den samme teknologi, som ellers gør sine indtog rundt om på landets øvrige bryggerier.


Grauballe Bryghus har været med fra starten på Morzybittens hylder, hvor de leverede 4  fremragende og populære julebryg, Bedstefars Julebryg, Munkens Juledrøm, Dark Christmas og Peters Jul. Sidenhen har bl.a. Mosebryg og Sort Sol været et populært valg blandt vores gæster.

Vi har i vores flaskesortiment, valgt at starte ud med Sort Sol, Mosebryg, Forårsbryg, Morgendug, Honey Gold, samt 2 øl fra deres western serie, Crazy Apache og Indian Summer, men der vil i løbet af måneden komme udskiftning i sortimentet. Læs mere om de forskellige øl i menuen.

På fad har vi valgt at købe et restparti af ”TUGTHUS BAJER”, en Ale som blev lanceret i forbindelse med åbningen af Café Lorentzen på Horsens attraktionen ”Fængslet”. Desværre lukkede Caféen og dermed stod bryghuset tilbage med et lille restlager af en ellers god sælgende øl. Det synes vi er synd, så derfor relancerer vi denne dejlige Ale, som kun kan fås på Morzybitten og kun til sidste dråbe er løbet ud af hanen. Herefter er denne bryg sandsynligvis død og begravet.
                                   Brygmester Flemming Lindgaard med den oprindelige "Tugthus Bajer" på flaske.


"Tugthus Bajer" er en Ale på 5,2% og brygget på de 4 danske kornsorter: Havre, Rug, Byg og Hvede, hvilket har fået Flemming Lindgaard til at forestille sig følgende historie om øllens tilblivelse.
"Fangerne har gemt havre fra morgenmaden, rugbrød fra frokosten og byggrød fra aftensmaden, tørret det, gemt det indtil de har haft en portion de kunne koge op og lave sig en gang suppe af. Denne suppe har de krydret med humle som de har samlet i hegnet under gårdturen, suppen blev stillet til afkøling i vinduet ved tremmerne og gemt, der er landet vildgær i suppen og efter nogle dage har man smagt på det og det var blevet til øl".

Flemming Lindgaard og salgskonsulent Benny Maul foran bryggeriet på Hagemannsvej.

Se mere om bryggeriet og tag evt. på et besøg i deres shop på grauballebryghus.dk - Hermed er der kun at ønske bryggeriet pøj pøj med fremtiden og håber at I alle vil tage godt fra af Grauballes øl      

Når du bruger vores hjemmeside, accepterer du vores anvendelse af cookies. Dem bruger vi udelukkende til at optimere din brugeroplevelse. Læs vores cookies- og persondatapolitik.

OK

HVAD SKER DER

Følg med i hvad der kommer af spændende begivenheder

FIND OS

Vi står klar til at servicere dig i hjertet af Horsens

Åbningstider

Find ud af hvornår du kan komme og få en kold eller en varm